Jouluaaton viettäminen perheen kanssa hyvän aterian äärellä on unohtumaton perinne. Kalkkuna, joka on monien perheiden suosikki tänä juhlakaudella, tarvitsee seurakseen herkullisia vihanneksia ja muita ruokia, jotka parantavat pääruokaa. Tutustu gourmet-ehdotuksiimme, jotka auttavat sinua valitsemaan parhaat lisukkeet joulukalkkunan tai kapaanin seuraksi.
Sisällysluettelo
-
Must-haves: Kandeeratut perunat ja kastanjat
-
Värikkäät, maukkaat vihannekset
-
Kermaiset, lohdulliset lisukkeet
Omaperäisiä ideoita laatikon
ulkopuoliseen ajatteluun
Must-haves: Perunoita
ja sokeroituja kastanjoita
Mikään ei voita suurta klassikkoa joulukalkkunan seurana: paahdetut perunat ovat aina niin
nuorten kuin vanhojenkin suosiossa. Voit valita
granuloidut perunat
tai kuutioidut
perunat, jotka maustetaan suolalla, pippurilla ja tilkalla oliiviöljyä ennen kuin ne paistetaan uunissa 180 °C:ssa kultaisiksi ja rapeiksi.
Kastanjat tuovat ruokaan makean ja juhlallisen lisän.
Voit valmistaa ne
confit-kastanjoina
paistamalla ne pienessä määrässä voita ja sokeria tai sisällyttämällä ne suoraan kalkkunan täytteeseen.
Värikkäitä ja maukkaita vihanneksia
Jos haluat antaa ruokalajillesi syvyyttä, leikittele vihannesten väreillä ja rakenteilla. Tässä muutamia ideoita joulukalkkunan seuraksi
:
-
Glaseroidut
porkkanat: paista ne pannulla pienessä määrässä voita, sokeria ja vettä, kunnes ne ovat pehmeitä ja kiiltäviä. -
Vihreät pavut
: blanchoi pannulla kiehuvassa suolatussa vedessä, valuta ja paista pannulla tilkan oliiviöljyä ja hienonnetun valkosipulin kynnen kanssa. -
paahdettu kesäkurpitsa
: leikkaa paloiksi, mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja Provence-yrtteillä ennen kuin laitat uuniin 25-30 minuutiksi 180 °C:ssa.
LUE MYÖS: Perimmäinen opas hyvään pukeutumiseen joulun juhlissa
Ajattele myös unohdettuja vihanneksia, kuten palsternakkaa, rukiinjuurta tai jopa maa-artisokkia, jotka sopivat täydellisesti juhlavan siipikarjan kanssa. Vaihtele kypsennysmenetelmiä (höyrytetty, uunissa paahdettu, pannulla paistettu), jotta saat joulupöytään erilaisia makuja ja koostumuksia.
Kermaiset, lohdulliset lisukkeet
Jos haluat vieläkin hemmottelevamman juhla-aterian, valitse kermaisia lisukkeita, jotka ihastuttavat vieraita.
Kevyt ja ilmava
juustokohokas
on omaperäinen vaihtoehto, joka varmasti viettelee. Voit valmistaa kermaisen gratin dauphinois’n tai kotitekoisen perunamuusin.
Gratin dauphinois
Tehdäksesi onnistuneen gratin dauphinois’n, aloita kuorimalla ja leikkaamalla perunat ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne sitten voideltuun astiaan hieman päällekkäin. Kaada perunoiden päälle crème fraîchea, maitoa, suolaa, pippuria ja muskottipähkinäraastetta ja laita ne uuniin 1 tunniksi 180 °C:een. Gratiinin tulee olla kullanruskeaa ja niin kermaista kuin haluat.
Kotitekoinen perunamuusi
Maukkaan perunamuussin saat lisäämällä yrttejä, kuten valkosipulia, ruohosipulia tai persiljaa. Jos haluat lisää herkuttelua, sekoita joukkoon hieman crème fraîchea tai voita, jotta saat pehmeän, suussa sulavan koostumuksen.
Omaperäisiä ideoita laatikon
ulkopuoliseen ajatteluun
Jos haluat innovoida ja tarjota vähemmän perinteisiä lisukkeita, tässä on muutamia ehdotuksia:
-
Sienirisotto
: valmista kermainen risotto, jonka päällä on paistettuja sieniä (porcini-, kantarelli- tai osterisieniä) ja parmesaaniraastetta. -
Polenta
: Tämä kasvisliemessä keitetty maissijauho voidaan tarjoilla kermaisena tai viipaloituna ja grillattuna rapean rakenteen saamiseksi. -
Vihreät linssit
:
porkkanoiden, sipulien ja kanaliemen kanssa haudutetut linssit tuovat jouluateriaan maalaismaisen sävyn.
LUE MYÖS: Joulun salaisuudet: milloin ja miten toivottaa hyvää joulua?
Näillä ideoilla joulukalkkunan lisukkeiksi olet nyt valmis luomaan juhlallisen menun, joka ihastuttaa vieraitasi. Älä kitsastele mausteissa, yrtteissä ja mausteissa, jotta voit kuorruttaa kulinaariset valmistelut ja tarjota unohtumattoman juhla-aterian.
Samankaltaisia artikkeleita
:
Perinteiset joulun värit ja niiden symboliikka
Joulupuu: Historia, alkuperä ja perinne
Jouluiset cocktailit: Must-haves juhlia tyylillä
Joululahja: Tämän perinteen historia ja alkuperä