Jouluateria on olennainen osa juhlakauden viettoa.
Kaikki odottavat innolla, että pääsevät jakamaan tämän viihtyisän ja herkullisen hetken rakkaidensa kanssa. Mitkä ovat parhaat lihat jouluksi? Miten valitset täydellisen aterian tilaisuutta varten? Mitä tarjoilla jouluaattona? Lopuksi, miksi et lisäisi asuusi juhlavuutta Joulupaitalla? Tässä artikkelissa tarjoamme sinulle kaikki vinkkimme ja neuvomme onnistuneeseen juhla-ateriaan.
Sisältö
-
Mitä lihaa jouluksi: ajattomat klassikot
-
Ateriaideoita onnistuneeseen jouluun
-
Mitä tarjoilla jouluaattona?
-
Joulupaita: juhlava lisä asuusi
Mitä lihaa jouluksi: ajattomat klassikot
Jos haluat hämmästyttää vieraasi jouluillallisella, käytettävissäsi on useita lihavaihtoehtoja:
-
Kalkkuna: joulun kiistaton tähti
. Täytetty kalkkuna viettelee murealla ja maukkaalla lihallaan. -
Kapaani:
Tämä on mielenkiintoinen vaihtoehto kalkkunalle, jonka liha on pehmeämpää ja maukkaampaa. -
Kinkku:
Uunissa paahdettu tai haudutettu kinkku on myös erittäin suosittu suussa sulavan mutta rapean kylkensä ansiosta.
Joulumenuun voi tietysti sisällyttää muitakin lihoja, kuten ankkaa, hanhea tai riistaa (hirvenlihaa, villisikaa jne.). Tärkeintä on valita liha, josta vieraat nauttivat. Se sopii hyvin yhteen perinteisten joulumakujen (kastanjat, talviset vihannekset jne.) kanssa.
LUE MYÖS: Keskiyön messun taika jouluna
Ateriaideoita onnistuneeseen jouluun
Jotta jouluateria olisi ikimuistoinen, ei riitä, että valitset oikean lihan. Sinun on myös mietittävä alkupaloja, lisukkeita ja jälkiruokia. Tässä muutamia ideoita juhlallisen menun kokoamiseen
:
Alkuruoat: maukkaita ja hienostuneita reseptejä
- Puolikypsennettyä hanhenmaksaa piparkakkupaahtoleivän ja viikunahillon päällä
- Lohitartar avokadon ja limen kera
- Kurpitsakeitto kermalla ja paahdetuilla hasselpähkinöillä
Lisukkeet: Herkullisia, gourmet-ruokia
- Gratin dauphinois tai sarladaises-perunat lihan seuraksi
- Vihreät pavut persiljalla tai pannulla paistetut metsäsienet
- Cassolette kuorrutetuista kastanjoista ja glögikastikkeesta siipikarjanlihan sublimoimiseksi
Jälkiruoat: Makeat herkut aterian päättämiseksi huippuunsa
-
Joulupölkky
kastanjakreemillä ja suklaalla - Jäätelöparfait punaisilla hedelmillä ja vadelmakoolilla
- Clementiini- ja spekuloositiramisu
/li>
Vaihtele makuja vieraiden makujen mukaan ja tuo ruokalistaan ripauksen omaperäisyyttä.
Mitä tarjoilla jouluaattona?
Jouluaattona on perinteistä jakaa ateria perheen kanssa. Tällöin suositaan usein yksinkertaisempia ja vähemmän runsasruokaisia ruokia kuin joulupäivänä:
- Raclette tai savolaisfondue lämpimään, ystävälliseen hetkeen
- Pot-au-feu tai blanquette de veau lohdulliseen, gourmet-ruokaan
- Merenelävälautanen, jossa on ostereita, kuoreja ja katkarapuja hienostuneeseen, jodioituun illalliseen
Harkitse myös muutaman aperitiivin tarjoamista alkupaloista (tapenade, guacamole, verrines…) ja päättää aterian makeaan sävyyn kevyellä jälkiruualla (tuore hedelmäsalaatti, panna cotta jne.).).
LUE MYÖS: Perinteiset joulun värit ja niiden symboliikka
Joulupaita: juhlava säväys asuusi
Jos haluat olla täysin joulumielessä, miksi et pukeutuisi Joulupaitaon? Usein värikkäistä ja jouluaiheilla (kuuset, porot, pallot…) koristelluista puseroista on tullut todellinen joulun symboli. Jos et ole vielä löytänyt omasi, on vielä aikaa löytää harvinainen helmi etsimällä sitä kaupoista tai internetistä.
Voit nyt vain onnistua
jouluruokailussa ja häikäistä vieraasi maukkailla, juhlavilla resepteillä. Nyt sinun tarvitsee vain pukea Joulupaita päälle ja alkaa valmistautua!
Samankaltaisia artikkeleita
:
Pihlajan ja mistelin taika: joulusymbolien historia ja alkuperä
Luo oma jouluseppele: ideoita ja vinkkejä niiden tekemiseen kotona
Lähtölaskenta jouluun: montako päivää on jäljellä?
Perinteiset joulun värit ja niiden symboliikka