Yule log: historia, alkuperä ja perinne

Joulupuu
, kuuluisa jälkiruoka, joka on juhlakauden aikana pöydissämme ylhäällä, on ranskalaisen keittiön peruskamaa. Tiedätkö todella tämän herkullisen leivonnaisen historian, alkuperän ja perinteet? Sukelletaan yhdessä joulupuuron salaisuuksiin ja selvitetään, miten siitä tuli tuhatvuotisen juhlan symboli.

Sisällysluettelo


Toggle


  • Joulupölkky, jakamisen ja yhdessäolon symboli

  • Talvipäivänseisaukseen liittyvä esi-isien perinne

    Ennen kuin Yule logista tuli kaikkien nauttima jälkiruoka, se oli ennen kaikkea pakanallinen tapa, joka liittyi
    talvipäivänseisauksen

    viettoon
    . Itse asiassa tämä riitti juontaa juurensa hyvin muinaisiin aikoihin, kauan ennen kristillisten juhlien, kuten joulun, perustamista.

    Talvipäivänseisaus, joka pidetään noin 21. joulukuuta, merkitsee päivää, jolloin yö on vuoden pisin. Muinaisille kansoille tämä oli tilaisuus juhlia valon asteittaista paluuta ja torjua pahoja henkiä, jotka saattaisivat käyttää pimeyttä hyväkseen. Tästä syntyi perinne, jonka mukaan tähän aikaan vuodesta poltetaan suuri puupölkky.

    Poltetun puupölkyn symboliikka

    Tapana oli valita erityisen suuri ja pitkä puupölkky, jota poltettiin juhlan ajan. Tämä oli
    yleensä hedelmäpuun runko, joka symboloi
    vaurautta ja hedelmällisyyttä

    . Tukki sytytettiin edellisenä auringonseisauspäivänä poltetulla puunpalalla, jolloin ajatuksena oli jatkaa kiertokulkua ja siirtää valoa vuodesta toiseen.

    LISÄTIETOJA: Opi piirtämään joulupukin tontut askel
    askeleelta

    Tämä perinne sekoittui sitten kristillisiin riitteihin, kun kristinusko vakiintui Eurooppaan. Näin se liitettiin vähitellen jouluun ja Jeesuksen Kristuksen syntymän juhlintaan.

    Poltetusta tukista suolaiseksi jälkiruoaksi

    Vuosisatojen kuluessa palaneen tukin perinne on kehittynyt nykyisin tuntemaksemme leivonnaiseksi.
    Ensimmäinen joulupuu nykyisessä muodossaan ilmestyi
    XIXᵉ vuosisadalla

    Ranskassa. Tuon ajan kondiittorit, jotka halusivat tarjota omaperäisen luomuksen juhlapyhiksi, saivat idean suunnitella tukin muotoisen jälkiruoan, joka muistuttaisi esi-isien tavasta.

    Jälkiruoka, jossa on monenlaisia makuja

    Joulupuu on
    perinteisesti valmistettu kevyestä ja ilmavasta sienikakusta, joka on täytetty kahvin tai suklaan makuisella voikermalla. Sen jälkeen se kääritään itseensä, jotta se saa tyypillisen muotonsa, ja koristellaan huolellisesti, jotta se muistuttaisi aitoa puupölkkyä.

    Nykypäivän
    kondiittorit kilpailevat keskenään kekseliäisyydessään tarjotessaan yhä omaperäisempiä ja herkullisempia makuja. Niinpä voit löytää tukkeja, joissa on hedelmiä, vaniljaa, praliinia, jopa mausteita tai kukkia!

    Joulupölkky, jakamisen ja yhdessäolon symboli

    Jos joulupölkystä on tullut juhlakauden peruspilari, se johtuu myös siitä, että se ilmentää
    tälle kaudelle rakkaita
    jakamisen ja
    yhdessäolon

    arvoja.
    Tämä jälkiruoka tarjoillaan yleensä jouluaattona, jolloin perheet ja ystävät kokoontuvat hyvän aterian ääreen jakamaan arvokkaita hetkiä.


    LUE MYÖS: Parhaat lisukkeet joulukalkkunan kanssa

    Tukin leikkaaminen on usein odotettu hetki, joka merkitsee aterian päättymistä ja illan juhlallisuuksien alkamista. Lisäksi jotkut pitävät sitä tapana jatkaa ikivanhaa palaneen tukin perinnettä, joka symbolisesti välittää valoa ja lämpöä tämän jälkiruoan
    syömisen kautta.

    Muutamia vinkkejä onnistuneeseen kotitekoiseen joulupuuhun

    Jos haluat tehdä oman joulupuusi ja antaa juhlillesi persoonallisen säväyksen, tässä on muutama vinkki:


    • Valitse laadukkaita ainesosia
      :

      Valitse laadukasta suklaata ja voita sekä tuoreita kananmunia. Tämä vaikuttaa jälkiruokasi makuun ratkaisevasti.

    • Tee sienikakku edellisenä päivänä:

      Tämä estää sitä rikkoutumasta käärimisen aikana ja tekee siitä paljon helpommin käsiteltävän.

    • Vaihtele makuja:

      innovoi ja sekoita eri makuja, esimerkiksi punainen hedelmätäyte valkosuklaaganachen kanssa tai kastanjakreemi kaakaobiskongin kanssa.
    • Koristele huolella:

      Käytä tomusokeria, suklaalevyjä, sokeroituja hedelmiä tai jopa kullanlehteä, jotta tukkisi näyttää todelliselta taideteokselta.

    Toteuttamalla nämä muutamat vinkit ilahdutat varmasti vieraidesi makuhermoja ja kunnioitat tätä herkullista perinnettä, Yule-lokin valmistamista!

    Samankaltaisia artikkeleita :


    Perimmäinen opas hyvään pukeutumiseen jouluksi


    Kaksitoista päivää jouluperinnettä: Alkuperä ja kehitys


    Missä joulupukki asuu? Hänen asuinpaikkansa salaisuudet paljastuvat


    Miten omaksua retroasut tyylikkäästi jouluksi?

    Leave a Reply

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *