Yule log: vinkkejä ja neuvoja, miten tehdä suosikkijälkiruoastasi menestys

Joulukausi lähestyy kovaa vauhtia, ja sen myötä myös perinteinen
joulupuu
. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut leipuri, annamme vinkkejä ja neuvoja, miten voit tehdä parhaan joulupuuron. Tutustumme myös erilaisiin muotteihin ja siihen, miten luodaan illuusio oikeasta tukista ja sen kuuluisista piirteistä.

Sisällysluettelo


Toggle

Miten tehdään joulupukki?

Joulupuuron valmistamiseksi sinun on ensin valittava resepti olemassa olevasta moninaisuudesta. Klassisin on kääritty tukki, joka tehdään kääritystä keksistä, jonka päällä on voikreemi tai ganache. Tässä ovat sen valmistuksen päävaiheet
:

  1. .
    Tee keksirulla
    :

    Sekoita munat, sokeri, jauhot ja leivinjauhe ja levitä tämä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista noin 8 minuuttia 210 °C:ssa.

  2. Valmistele kuorrute:

    Valitsemastasi reseptistä riippuen, tee voikreemi, ganache tai mousse, joka tulee pölkkysi päälle.
  3. Kauli
    keksi:

    Kun keksi on jäähtynyt, levitä täyte koko pinnalle ja rullaa se sitten päälleen painaen tiukasti. Kääri sitten tukki kelmuun ja aseta se sivuun jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
  4. Koristele tukki:

    Voit päällystää tukin kuorrutteella, voikreemillä tai jopa marsipaanilla mieltymyksesi mukaan.
    Lisää koriste-elementtejä, kuten hedelmiä, suklaalastuja tai sokerihahmoja.


LUE MYÖS: Joulupölkky: historia, alkuperä ja
perinne

Mikä on paras joulupölkky?

Tähän kysymykseen on vaikea vastata, sillä makutottumukset ja mieltymykset vaihtelevat niin paljon eri ihmisillä. Tässä kuitenkin muutama ehdotus, jotka saattavat inspiroida sinua
:


  • Klassinen rullattu tukki:

    Tämä koostuu kevyestä keksistä, jonka päällä on kermainen kahvi- tai suklaavoikreemi.
  • Mousse-tukki:

    Tämä kevyempi versio koostuu biskunttikakkupohjasta, jonka päällä on maustettua moussea (suklaata, hedelmiä, vaniljaa…).

  • La bûche glacée :

    Ihanteellinen vaihtelu perinteisiin jälkiruokiin, siinä yhdistyvät keksipohja ja sorbet tai jäätelö.

Parhaan tukin valinta riippuu ennen kaikkea sinun ja vieraidesi henkilökohtaisesta mausta. Vaihtele nautintoja vuodesta toiseen!

Miten tehdä viivoja joulupuuhun?

Oikean tukin illuusion aikaansaamiseksi on tärkeää tehdä kuorta jäljitteleviä viivoja. Seuraavassa
on muutamia tekniikoita tämän saavuttamiseksi
:

  1. Haarukalla:

    Kun olet peittänyt tukkisi kuorrutteella tai voikreemillä, piirrä haarukalla epäsäännöllisiä viivoja ja luo näin kuorivaikutelma.

  2. Kulmallisella lastalla:

    Tällä välineellä voit tehdä leveämpiä ja syvempiä viivoja, jolloin saat vielä realistisemman kuvan.

  3. Sulatettua suklaata käyttäen
    :

    Voit tehdä raitoja myös sulatetulla suklaalla siveltimellä tai tiputtelemalla sitä pipettipussista.

Millä muotilla tehdä joulupukki?

Muotin valinta riippuu pääasiassa siitä, minkä kokoisen, materiaalisen ja muotoisen tukin haluat. Seuraavassa
on muutamia kriteerejä, jotka kannattaa ottaa huomioon
:

  • Koko
    :

    Vieraiden määrästä riippuen sinun on valittava suurempi tai pienempi muotti. Suorakulmaisia muotteja on saatavana useita eri kokoja, joiden pituus vaihtelee 20-35 cm:n välillä.
  • Materiaali
    :

    Tukkimuotteja löytyy silikonista, ruostumattomasta teräksestä tai muovista. Silikonin etuna on joustavuus ja tarttumattomuus, mikä helpottaa muotista irrottamista. Ruostumaton teräs puolestaan on jäykempi ja kiinteämpi.
  • Muoto:

    Suorakulmaiset muotit ovat yleisimpiä, mutta tarjolla on myös puolisylinterimäisiä tai kuvioituja muotteja, joilla tukille voidaan antaa omaperäinen muoto.


LUE MYÖS: Joulustrenna:
Perinteen
historia ja
alkuperä

Mitä teet, kun sinulla ei ole tukkimuotteja?

Älä hätäänny, jos sinulla ei ole tukkimuotti! Tässä on kaksi ratkaisua tukin tekemiseen ilman muotia
:


  1. Käytä kosteaa teepyyhettä
    :
    Käännä
    kääritty keksi vielä lämpimänä hieman kostealle teepyyhkeelle, joka on ripoteltu tomusokerilla. Kääri sitten keksi teepyyhkeen sisään ja anna sen jäähtyä rullattuna. Kun se on jäähtynyt, rullaa se irti, koristele ja rullaa uudelleen.
  2. Tee kotitekoinen muotti:

    Käärimättömiä tukkeja (mousse, jäätelö…) varten voit käyttää suorakaiteen muotoista astiaa, joka on peitetty kelmulla. Muista pakata valmiste hyvin ennen jääkaappiin laittamista, jotta se ottaa ”muotin” muodon.

Mitä alkoholia joulupuuron sisällä on?

Alkoholin lisääminen voi antaa Yule-lohkoon herkullisen ja juhlavan lisän. Seuraavassa
on muutamia ideoita pariksi riippuen valitusta täytteestä
:

  1. Suklaatukki:

    Rommi, Grand Marnier tai Cointreau sopivat täydellisesti suklaan kanssa ja vahvistavat sen makua.

  2. Punaisen hedelmän tukki:

    Voit valita hedelmäviinan, kuten vadelman tai mustaherukan liköörin, korostamaan punaisen hedelmän makua.
  3. Vaniljapölkky:

    Viskikerma, kuten Baileys, tai konjakki lisäävät vaniljan makeuteen lämpimän, mausteisen sävyn.

Muista
, että alkoholia tulee käyttää kohtuudella ja että lapsille ja henkilöille, jotka eivät halua käyttää alkoholia, on parasta tarjota alkoholiton vaihtoehto.


LUE MYÖS: Luo paperinen joulukuusi: vinkkejä ja DIY

Samankaltaisia artikkeleita:


Luo oma jouluseppele: ideoita ja vinkkejä sen tekemiseen kotona


Lähtölaskenta jouluun: Montako päivää on jäljellä?


Perimmäinen opas hyvään pukeutumiseen jouluksi


Missä viettää joulu Ranskassa, jotta voit kokea joulun taikaa?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *